De energietransitie is een van de belangrijkste uitdagingen van deze tijd. Hoe mooi is het dan om daaraan mee te kunnen werken?
Arjan van der Stelt
Geertruidenberg,
29
januari
2019
|
15:47
Europe/Amsterdam

RWE Generation SE

Energietransitie vraagt om veel talenten

Samenvatting

Om de energietransitie te laten slagen zijn veel talentvolle mensen nodig met een technische achtergrond. RWE en andere bedrijven in de regio west Brabant zijn daarom met Avans Hogeschool een betaalde duale hbo-opleiding Elektrotechniek gestart. Zaterdag 2 februari kunnen aankomende studenten zich laten informeren over deze combi tijdens de open dag van Avans Hogeschool in Breda.

Media staan de laatste weken bol van de energietransitie. Die is nodig om de CO2-uitstoot naar beneden te brengen en daarmee de opwarming van de aarde te remmen. Om dat mogelijk te maken is veel technisch geschoold en zeer gemotiveerd personeel nodig. Want er moeten nieuwe oplossingen worden bedacht en ingevoerd om op andere wijze energie op te wekken, minder energie te gebruiken en sectoren te laten samenwerken.

Entree

De duale opleiding Elektrotechniek biedt een mooie entree in die sector van de arbeidsmarkt: een goede studie en tegelijk weten dat je doorstroomt naar een interessante functie. De studenten komen in dienst bij één van de deelnemende bedrijven en krijgen hiervoor minimumloon en een betaalde, duale en gepersonaliseerde hbo-opleiding Elektrotechniek bij Avans Hogeschool van totaal vier jaar. De opleiding wordt afgesloten met een volwaardig bachelor-diploma. ‘De energietransitie is een van de belangrijkste uitdagingen van deze tijd’, zegt Arjan van der Stelt van energiebedrijf RWE Nederland, een van de deelnemende bedrijven. ‘Hoe mooi is het dan om daaraan mee te kunnen werken?’ De komende jaren zijn naar schatting 15.000 mensen nodig op mbo en hbo-niveau, weet Van der Stelt.

 

Open dag Avans 2 februari

Tijdens de open dag op zaterdag 2 februari presenteren de deelnemende bedrijven zich tussen 10:00 en 16:00 uur en is meer informatie over de duale opleiding te verkrijgen. De deelnemende bedrijven zijn: RWE, Strukton, SPIE, Hoppenbrouwers Techniek, Enexis, Engie en Croonwolter&dros. De voorlichting van de bedrijven vindt plaats op Avanslocatie Lovensdijkstraat 61, Breda.